"Ik zit in mijn laatste jaar van de studies Chemische Technologie en Milieukunde. Binnen van Hall Larenstein kreeg ik de mogelijkheid om binnen 5 jaar twee studies af te ronden. Ik ben begonnen met Milieukunde, werkveld Watertechnologie. Binnen Milieukunde miste ik de technische achtergrond. Daarom heb ik ervoor gekozen om ook nog de studie Chemische Technologie te gaan volgen. Nu kan ik de technische kennis van Chemische Technologie combineren met de biologische kennis die ik bij milieukunde heb opgedaan.
Het leukste aan de major Watertechnologie vind ik de afwisseling. We hebben les in biologie en stromingsleer. Ook is er veel contact met het bedrijfsleven. Er wordt veel gewerkt met projecten uit het werkveld en met opdrachtgevers vanuit het bedrijf.
De opleiding Chemische Technologie is een kleine opleiding met veel persoonlijk contact. Er hangt binnen de opleiding een leuke sfeer. De docenten kennen de studenten."
"Als veertienjarige jongen wist ik het al: ik wilde Biotechnologie studeren. Geen idee waarom precies, maar laten we het een roeping noemen. En het bleek ook echt de juiste studie voor mij. Mooi is dat je in aanraking komt met heel veel verschillende disciplines. Zo heb ik mijn eerste stage gelopen bij de forensische opsporing. Reuze interessant! Bij elke zaak stond ik weer te springen om nieuwe dingen te ervaren en te leren. Mijn tweede stage was weer een heel andere tak van sport. Die vond plaats binnen VHL op het gebied van food forensic en ook mijn afstudeerstage bij evenementenbureau The Good Guyz was daarop gericht. Ik kreeg de kans om alle cateraars van hun evenementen te voorzien van advies op het gebied van voedselveiligheid. Nu ik afgestudeerd ben, kan ik dus heel veel verschillende kanten op!"
"Bij deze opleiding draait het om onderzoek naar de oorzaak én genezing van ziekten. Daarbij bestuderen we de theorie, maar gaat het vervolgens vooral om de praktijk. En in die praktijk leren we zelfstandig en projectmatig te werken. Aan de slag in het lab en weten wat je doet, waarom en waartoe! De stages sluiten goed naan bij de opleiding en andersom. Wat daarbij helpt is dat we bij Van Hall Larenstein geavanceerde research apparatuur hebben staan. Alleen in de ziekenhuizen met hun enorme onderzoeksstromen staan grotere apparaten. Na mijn afstuderen wil ik eerst nog een master volgen aan de Universiteit Utrecht. En daarna: wetenschappelijk onderzoek doen!"
“Als kind wist ik het eigenlijk al: later als ik groot was, wilde ik mensen gaan helpen. Destijds riep ik nog dat ik dokter wilde worden, maar toen ik na de havo liever wilde gaan studeren in plaats van verder met het vwo, ben ik me in andere opties gaan verdiepen. Omdat ik scheikunde altijd al erg leuk vond en niet moeilijk, kwam ik uiteindelijk bij de studie Chemie terecht. En wat bleek: ook als laborant kan ik me inzetten voor de gezondheidszorg. Zo is de cirkel toch nog rond! Maar daarnaast zijn er nog veel andere opties. Het is een zeer uitdagende én brede opleiding, want vrijwel elk materiaal is immers ooit in een laboratorium ontstaan. Of je nou geïnteresseerd bent in de het ontwikkelen van make-up of farmaceutica, dit is de juiste studie voor jou!”
“Als er niets verandert, zullen vliegreizen binnen tien jaar niet meer vanzelfsprekend zijn. Simpelweg door het gebrek aan brandstof in de wereld en de steeds hoger wordende kosten daarvan. Als je zoiets vertelt, geef je studenten heel beeldend de noodzaak van een ‘biobased economy’ aan. Het gebruik van groene, hernieuwbare grondstoffen wordt van steeds groter belang. Maar om daadwerkelijk de maatschappij hierop aan te passen, moet nog heel veel worden gedaan. Studenten focussen zich op het bedrijfskundig aspect van al deze processen. Afgelopen jaar hebben ze de opgedane kennis in praktijk kunnen brengen tijdens een adviesproject voor de provincie Friesland. Onderzoeksvraag was wat er door alle ontwikkelingen gaat veranderen voor de provincie, bijvoorbeeld op het gebied van regelgeving en infrastructuur. Als student zit je bij ons echt niet alleen in de schoolbanken, je gaat ook zelf in de praktijk aan het werk.”