Over LS&T

Jij in de wereld van morgen!

In de wereld van morgen redden we het niet altijd met de technologie van vandaag. Voedsel, gezondheidszorg, veiligheid, energie, milieu: op deze gebieden liggen continu uitdagingen voor Life Sciences technologen om een praktische bijdrage te leveren aan een nog beter leven in een steeds meer economisch georiënteerde samenleving.

vmt_jam

Is dat dan te realiseren vanuit technologie? Ja, zeggen wij bij Life Sciences & Technology (LS&T) Leeuwarden. Technologie stelt ons in staat om met steeds meer mensen op hetzelfde oppervlak te blijven leven. Technologie is wat dat betreft nooit klaar. Wij leiden mensen op tot oplossingsgerichte professionals. Mensen die denken en doen vanuit de overtuiging dat het leven altijd veiliger, gezonder, comfortabeler, energiezuiniger en milieuvriendelijker kan. Mensen die geïnteresseerd zijn in het hele proces, of zich juist specialiseren in een klein onderdeel daarvan. En die vinden dat je verantwoord moet blijven sleutelen aan de connectie tussen mens, industrie en maatschappij om deze nog beter met elkaar in balans te brengen. Dat doen we met toegepaste technologie. Technologie is de inzet, maar het gaat uiteindelijk om de mens en de maatschappij.

Locatie_Leeuwarden_001

Technologie kent vele verschijningsvormen en we hebben dan ook een breed en doordacht opleidingsprogramma. Levende organismen en chemische processen vormen hierin de rode draad. LS&T Leeuwarden werkt nauw samen met bedrijven, consumenten, onderzoeksinstanties en overheden. Door die nauwe verbondenheid levert LS&T Leeuwarden goed opgeleide technologen met een brede scoop. Eigenzinnige M/V’s die breed inzetbaar zijn en hun plek vinden in de wereld van vandaag met een mindset op de wereld van morgen.

Alumni

Aristaeus is de vereniging van afgestudeerden van hogeschool Van Hall Larenstein te Leeuwarden. De vereniging is ontstaan in 1999 na een fusie van de alumniverenigingen vanuit Leeuwarden, Groningen en Bolsward.
Meer over Aristaeus

Verhalen

Robbin Oosting

Chemische Technologie en Milieukunde
Robbin Oosting

"Ik zit in mijn laatste jaar van de studies Chemische Technologie en Milieukunde. Binnen van Hall Larenstein kreeg ik de mogelijkheid om binnen 5 jaar...

Lees meer

Erwin van der Meulen

Afgestudeerd Biotechnologie
Erwin van der Meulen

"Als veertienjarige jongen wist ik het al: ik wilde Biotechnologie studeren. Geen idee waarom precies, maar laten we het een roeping noemen. En het bl...

Lees meer

Bekijk alle verhalen

Laatste tweets

LS&T is een samenwerkingsverband van

Volg ons via: