Studieloopbaan

Scheikunde, biologie en voeding

Met behulp van scheikunde en biologie leer je meer te begrijpen van voedingsmiddelen. Je houdt je bezig met praktische en specialistische zaken: gezondheid, productontwikkeling, kwaliteit, onderzoek, voeding en consumentengedrag.

Jouw studieloopbaan

In de eerste twee jaar van je opleiding maak je kennis met de vele facetten van de voedings- en genotsmiddelenindustrie en van het menselijk lichaam. Je traint een aantal basisvaardigheden zoals werken in teams, ondernemerschap en presenteren. Je gaat aan de slag in de proeffabriek en in het laboratorium. In het tweede deel van je studie krijg je de kans om je te specialiseren en je kennis te verdiepen in onderwerpen die jou het meest aanspreken. Daarnaast kun je je kennis ook nog verbreden met je keuze voor een minor. Je specialisatie breng je in de praktijk met een stage. Je sluit je studie af met een afstudeeropdracht.

Aan het werk

Iedereen moet eten, iedere dag! Gezonde voeding is ‘booming’, en dat geldt dus ook voor jouw carrièrekansen als voedingsmiddelentechnoloog. Je doet als productontwikkelaar onderzoek naar nieuwe technologieën om op industriële schaal gezonde voeding te ontwikkelen. Of je geeft als voedingsconsulent voedingsadviezen. Zorg jij er als kwaliteitsmanager voor dat het product zo vers mogelijk bij de consument komt en gecontroleerd is? Je kunt leidinggeven aan een afdeling of zelfs een heel bedrijf, maar je kunt ook als zelfstandig ondernemer aan de slag. De arbeidsmarkt staat om je te springen!

Terug

Verhalen

Robbin Oosting

Chemische Technologie en Milieukunde
Robbin Oosting

"Ik zit in mijn laatste jaar van de studies Chemische Technologie en Milieukunde. Binnen van Hall Larenstein kreeg ik de mogelijkheid om binnen 5 jaar...

Lees meer

Erwin van der Meulen

Afgestudeerd Biotechnologie
Erwin van der Meulen

"Als veertienjarige jongen wist ik het al: ik wilde Biotechnologie studeren. Geen idee waarom precies, maar laten we het een roeping noemen. En het bl...

Lees meer

Bekijk alle verhalen

Laatste tweets

LS&T is een samenwerkingsverband van

Volg ons via: