Studieloopbaan

Scheikunde en technologie

Bij Chemische Technologie leer je meer op het gebied van scheikunde. Je maakt combinaties om oplossingen te vinden voor je klanten. Denk aan scheikunde met techniek, onderzoek met olieproductie, milieu en materialen met offshore. En vergeet vooral de economie niet.

Jouw studieloopbaan

In het eerste deel van je studie volg je een breed programma waarin je aan je basiskennis en vaardigheden werkt. Ondertussen ontdek je waar jouw specifieke interesses liggen. In het tweede deel van je studie krijg je de kans om je te specialiseren en je kennis te verdiepen in het vakgebied dat jou het meest aanspreekt. Daarnaast kun je je kennis ook nog verbreden met je keuze voor een minor. Je specialisatie breng je in de praktijk met een stage. Je sluit je studie af met een afstudeeropdracht.

Aan het werk

Na je studie kun je alle kanten op. Ben jij straks verantwoordelijk voor -een deel van- de productie bij chemische bedrijven, polymeerbedrijven of in de farmaceutische industrie? Of houd je je liever bezig met het vernieuwen en implementeren van nieuwe technologieën? Nog een paar voorbeelden van toekomstige beroepen voor jou zijn: veiligheidsadviseur, milieutechnoloog, productontwikkelaar van chemische producten, procestechnoloog, docent of misschien wel brandweerofficier. Waar je ook terecht komt, jij zorgt goed voor de toekomst.

Terug

Verhalen

Robbin Oosting

Chemische Technologie en Milieukunde
Robbin Oosting

"Ik zit in mijn laatste jaar van de studies Chemische Technologie en Milieukunde. Binnen van Hall Larenstein kreeg ik de mogelijkheid om binnen 5 jaar...

Lees meer

Erwin van der Meulen

Afgestudeerd Biotechnologie
Erwin van der Meulen

"Als veertienjarige jongen wist ik het al: ik wilde Biotechnologie studeren. Geen idee waarom precies, maar laten we het een roeping noemen. En het bl...

Lees meer

Bekijk alle verhalen

Laatste tweets

LS&T is een samenwerkingsverband van

Volg ons via: