Chemische Technologie

Wat een werk!

Veilig kunstgras dat beter voetbalt dan elk ander veld? Een plastic tas die vanzelf oplost? Of ‘gewoon’ een glaasje leidingwater? Zonder chemische technologie zou dit science fiction zijn. Of neem nou het schuim op je kopje Nespresso. Het gaatje in het filter moest daarvoor precies de juiste maat hebben, een hele klus die een wereldhit heeft opgeleverd. En wat dacht je van offshore boren? Daar gaan we tot de grenzen van de technologie en soms eroverheen. Wie zorgt voor nóg meer veiligheid bij het boren?

Zomaar een paar voorbeelden, maar we zouden dagen kunnen doorgaan... In dit werk is geen dag hetzelfde! Of je je nu specialiseert in procestechnologie of watertechnologie, je wordt met open armen ontvangen door de arbeidsmarkt. Wát een werk is er te doen!

Wie ben jij?

Jij vindt de grote stoere installaties en fabrieken machtig interessant. In een wereld van veranderende energie ben jij de regisseur Je hebt een behoorlijke dosis technisch inzicht en aandacht voor details. Logisch nadenken is een kwaliteit die bij jou past. Bij Chemische Technologie leer je meer op het gebied van toegepaste natuurkunde en scheikunde. Je maakt combinaties, om oplossingen te vinden voor je klanten. Denk bijvoorbeeld aan het recyclen van PET-flessen, waarvan je het proces technisch optimaliseert. Naast de bèta vakken komen thema’s als duurzaamheid, communicatie en economie aan de orde.

Belangrijke informatie  Studieloopbaan  Specialisaties

Verhalen

Robbin Oosting

Chemische Technologie en Milieukunde
Robbin Oosting

"Ik zit in mijn laatste jaar van de studies Chemische Technologie en Milieukunde. Binnen van Hall Larenstein kreeg ik de mogelijkheid om binnen 5 jaar...

Lees meer

Erwin van der Meulen

Afgestudeerd Biotechnologie
Erwin van der Meulen

"Als veertienjarige jongen wist ik het al: ik wilde Biotechnologie studeren. Geen idee waarom precies, maar laten we het een roeping noemen. En het bl...

Lees meer

Bekijk alle verhalen

Laatste tweets

LS&T is een samenwerkingsverband van

Volg ons via: