Studieloopbaan

Scheikunde

Bij Chemie leer je meer op het gebied van scheikunde. Maar denk ook aan termen als onderzoek, biologie, voeding, milieu, biobased materialen, polymeren en medicijnen.

Jouw studieloopbaan

Het laboratorium is je klaslokaal; hier zul je veel tijd doorbrengen tijdens je studie. Je oefent laboratoriumtechnieken met medestudenten uit verschillende studierichtingen. In het eerste deel van je studie volg je een breed programma waarin je aan je basiskennis en vaardigheden werkt zoals moderne analysetechnieken. In het tweede deel van je studie krijg je de kans om je kennis te verdiepen in het vakgebied dat jou het meest aanspreekt. Daarnaast kun je je kennis ook nog verbreden met je keuze voor een minor. Je specialisatie breng je in de praktijk met een stage. Je sluit je studie af met een afstudeeropdracht.

Aan het werk

Aan de producten van vandaag worden steeds hogere eisen gesteld. Speel jij hier straks op in? Bijvoorbeeld door onderzoek te doen of producten op de markt te brengen die onschadelijk zijn voor het milieu? Ga aan de slag als onderzoeker van moderne kunststoffen en coatings, als milieuonderzoeker of als analist bij een laboratorium dat doping opspoort. Wat je ook gaat doen, met deze studie kies je voor een uitdagende loopbaan met uitstekende toekomstperspectieven.

Veelvormig

De technologie van vandaag is veelvormiger dan ooit en dat geldt zeker ook voor de chemie. De opleiding sluit daar op aan, want je stelt je eigen profiel samen. Je bespreekt je keuzes vooraf met je studieloopbaanbegeleider. Naast de opleidingsspecifieke modulen binnen Life Sciences and Technology kun je ook kiezen uit bijvoorbeeld DNA-technologie, biochemie, klinische chemie en toxicologie. Of wat dacht je van een aantal modulen bij de lerarenopleiding Chemie? Hoe dan ook, je kennis sluit straks perfect aan op je interesse en aanleg. Hét recept voor een mooie carrière!

Terug

Verhalen

Robbin Oosting

Chemische Technologie en Milieukunde
Robbin Oosting

"Ik zit in mijn laatste jaar van de studies Chemische Technologie en Milieukunde. Binnen van Hall Larenstein kreeg ik de mogelijkheid om binnen 5 jaar...

Lees meer

Erwin van der Meulen

Afgestudeerd Biotechnologie
Erwin van der Meulen

"Als veertienjarige jongen wist ik het al: ik wilde Biotechnologie studeren. Geen idee waarom precies, maar laten we het een roeping noemen. En het bl...

Lees meer

Bekijk alle verhalen

Laatste tweets

LS&T is een samenwerkingsverband van

Volg ons via: