Specialisaties

Biological Data Science

Door de razendsnelle ontwikkelingen binnen de DNA sequencing worden er in laboratoria in o.a. ziekenhuizen en plantenbedrijven enorme hoeveelheden data gegenereerd. Om deze ‘big data’ te kunnen verwerken heb je bio-informatica nodig. Heb jij affiniteit met computers maar ook met biologie en scheikunde? Dan is deze specialisatie je op het lijf geschreven. Tijdens je studieloopbaan zal je naast het volgen van vakken in de Life Sciences ook leren programmeren. Met deze skills zal je samen met je labcollega’s een sterk onderzoeksteam vormen.

Biomedical Research

Tijdens deze specialisatie houd je je onder meer bezig met gedetailleerd onderzoek naar de moleculaire achtergronden van een ziekte. Daarbij werk je met geavanceerde apparatuur en gebruik je patiëntmateriaal zoals bloedcellen of antistoffen. Draag jij bij aan het voorkomen of behandelen van ziekten?

Biotechnology

Kies je voor deze specialisatie dan ben je mét mensen bezig om vóór mensen onderzoek te doen. Zo ontwikkel je nieuwe medicijnen of zoek je naar oorzaken van ziekten. Maar je ontwikkelt ook processen om groei- en smaakstoffen te produceren of een vaccin te zuiveren. Of je doet onderzoek aan planten om bijvoorbeeld betere gewassen te produceren. Werk jij mee aan slimmere geneesmiddelen of slimmere planten?

Process Engineering

Zou je een nieuw eiwit willen ontwikkelen, via een dierlijke of plantaardige cel en onderzoeken hoe je dit grootschalig kunt produceren? Werken aan oplossingen voor een nijpend milieuprobleem of grondstoffen efficiënter produceren? Grondstoffen sparen of efficiënter produceren? Jij gaat eraan staan. Het werkveld staat te springen om professionals die weten wat wel en niet kan!

Terug

Verhalen

Robbin Oosting

Chemische Technologie en Milieukunde
Robbin Oosting

"Ik zit in mijn laatste jaar van de studies Chemische Technologie en Milieukunde. Binnen van Hall Larenstein kreeg ik de mogelijkheid om binnen 5 jaar...

Lees meer

Erwin van der Meulen

Afgestudeerd Biotechnologie
Erwin van der Meulen

"Als veertienjarige jongen wist ik het al: ik wilde Biotechnologie studeren. Geen idee waarom precies, maar laten we het een roeping noemen. En het bl...

Lees meer

Bekijk alle verhalen

Laatste tweets

LS&T is een samenwerkingsverband van

Volg ons via: