Biotechnologie

Zinnig onderzoek

Grootschalige griepvaccinatie, de Puttense moordzaak, afvalwater zuiveren...
In de huidige maatschappij komt Biotechnologie om de haverklap om de hoek kijken. Bij Van Hall Larenstein kun je je specialiseren in onderwerpen die allemaal te maken hebben met levenswetenschappen en technologische ontwikkelingen. Raakvlakken met celbiologie, DNA, medische en/of forensische onderzoekslaboratoria zijn er altijd.

Je begeeft je al snel op het snijvlak van leven en dood, biochemie van virussen, computervirussen en informatica, chips en DNA, plaatsdelictonderzoek, genetische modificatie, stamcelkweek, databank-onderzoek, nanotechnologie en beveiliging. Biotechnologie is een spannend vakgebied dat sterk in beweging is. Wil je hierin aan het werk, dan is Leeuwarden the place to be. Want de opleiding Biotechnologie in Leeuwarden is de enige in zijn soort in Nederland.

HVHL-20190910-HR-031

Wie ben jij?

Je bent geïnteresseerd in natuur, planten en dieren. Je zoekt graag dingen tot de bodem toe uit. Je vindt het leuk om te experimenteren en hebt een kritische blik. Daarnaast ben je nauwkeurig en resultaatgericht.

Belangrijke informatie  Studieloopbaan  Specialisaties

Verhalen

Robbin Oosting

Chemische Technologie en Milieukunde
Robbin Oosting

"Ik zit in mijn laatste jaar van de studies Chemische Technologie en Milieukunde. Binnen van Hall Larenstein kreeg ik de mogelijkheid om binnen 5 jaar...

Lees meer

Erwin van der Meulen

Afgestudeerd Biotechnologie
Erwin van der Meulen

"Als veertienjarige jongen wist ik het al: ik wilde Biotechnologie studeren. Geen idee waarom precies, maar laten we het een roeping noemen. En het bl...

Lees meer

Bekijk alle verhalen

Laatste tweets

LS&T is een samenwerkingsverband van

Volg ons via: