Studieloopbaan

Scheikunde, biologie en gezondheid

Bij Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek leer je meer op het gebied van scheikunde en biologie. Hierbij kun je denken aan DNA, cellen, enzymen, het afweersysteem, bacteriën en virussen. En hoe deze aspecten een rol spelen bij ziekte en gezondheid.

Jouw studieloopbaan

In het eerste deel van je studie volg je een breed programma waarin je aan je basiskennis en vaardigheden werkt die je nodig hebt om medisch analist te worden. Een groot deel van de tijd breng je door op het laboratorium. Tijdens je stage kun je alles wat je geleerd hebt direct in de praktijk brengen! In het tweede deel van je studie krijg je de kans om je te specialiseren en je kennis te verdiepen in onderwerpen die jou het meest aanspreken. Daarnaast kun je je kennis ook nog verbreden. Je kennis breng je in de praktijk met een stage in binnen- of buitenland. Je sluit je studie af met een afstudeeropdracht.

Aan het werk

Onze afgestudeerden zijn professionals die kennis van het leven (biologie) koppelen aan technische kunde. Juist deze combinatie van niet alleen het hoofd, maar ook de handen is waardevol. Je kan na je studie aan de slag in een ziekenhuislaboratorium, waar je bijvoorbeeld onderzoek doet naar genetische defecten. Maar je kan ook gaan werken bij een overheidsinstelling, waar je onderzoek doet naar het voorkomen en bestrijden van bepaalde ziektes.

Terug

Verhalen

Robbin Oosting

Chemische Technologie en Milieukunde
Robbin Oosting

"Ik zit in mijn laatste jaar van de studies Chemische Technologie en Milieukunde. Binnen van Hall Larenstein kreeg ik de mogelijkheid om binnen 5 jaar...

Lees meer

Erwin van der Meulen

Afgestudeerd Biotechnologie
Erwin van der Meulen

"Als veertienjarige jongen wist ik het al: ik wilde Biotechnologie studeren. Geen idee waarom precies, maar laten we het een roeping noemen. En het bl...

Lees meer

Bekijk alle verhalen

Laatste tweets

LS&T is een samenwerkingsverband van

Volg ons via: