Biologie en Medisch laboratoriumonderzoek

Medisch analist

Bij Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek leer je meer op het gebied van scheikunde en biologie. Hierbij kun je denken aan DNA, cellen, enzymen, het afweersysteem, bacteriën en virussen. En hoe deze aspecten een rol spelen bij ziekte en gezondheid. Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek werd vroeger wel de 'Medische Analistenopleiding' genoemd. Medisch Analist kun je nog steeds uitstekend worden, maar nu wordt je veel breder opgeleid.

Kenniscirculatie

Tot voor kort moest er een ‘kweekje’ worden gemaakt als je precies wilde weten welke bacterie de veroorzaker was van een infectie. Tegenwoordig maakt de moleculaire snelle detectie een grote opmars. Een kweekje heeft nu nog maar twee uur nodig in plaats van twee dagen. De ontwikkelingen buitelen over elkaar heen, wij volgen ze op de voet in ons lesprogramma. En meer dan dat, want regelmatig zorgen onze eigen studenten voor extra kennis bij anderen! Dat noemen wij kenniscirculatie: de opleiding werkt samen met biomedische bedrijven die vragen bij ons neerleggen die wij voor ze uitpluizen.

Ambieer je een carrière als diagnostisch medisch analist in een ziekenhuis of streeklaboratorium, dan kan je je richten op het vakgebied Human Diagnostics. Of specialiseer je je in Biomedical Research zodat je researchanalist in een academisch ziekenhuis, op een universiteit of bij een bedrijf kunt worden? Ben je meer geïnteresseerd in gezonde voeding en de invloed die voeding heeft op het menselijk lichaam? Ook dan is deze studie echt iets voor jou.

bml_studente

Wie ben jij?

Het werken in een laboratorium spreekt je aan. Je vindt organismen, virussen en bacteriën interessant. Je bent onderzoekend, nieuwsgierig en graag praktisch bezig. Daarnaast kan je goed zelfstandig taken uitvoeren.

Belangrijke informatie Studieloopbaan Specialisaties

Verhalen

Robbin Oosting

Chemische Technologie en Milieukunde
Robbin Oosting

"Ik zit in mijn laatste jaar van de studies Chemische Technologie en Milieukunde. Binnen van Hall Larenstein kreeg ik de mogelijkheid om binnen 5 jaar...

Lees meer

Erwin van der Meulen

Afgestudeerd Biotechnologie
Erwin van der Meulen

"Als veertienjarige jongen wist ik het al: ik wilde Biotechnologie studeren. Geen idee waarom precies, maar laten we het een roeping noemen. En het bl...

Lees meer

Bekijk alle verhalen

Laatste tweets

LS&T is een samenwerkingsverband van

Volg ons via: