Opleidingen

Unieke samenwerking tussen NHL Hogeschool en Van Hall Larenstein!

Life Sciences and Technology (LS&T) is een unieke samenwerking tussen NHL Hogeschool en hogeschool Van Hall Larenstein in Leeuwarden. Als student maak je gebruik van de faciliteiten van twee hogescholen. Het brede opleidingsprogramma draait om toegepaste technologie/applied science. Daarbij vormen levende organismen en chemische processen de rode draad. Life Sciences and Technology werkt nauw samen met bedrijven, consumenten, onderzoeksinstanties en overheden. Daarom is het voor jou als student makkelijk om stageplekken te vinden of praktijkgericht onderzoek te doen.
Biologie en Medisch laboratoriumonderzoek Biotechnologie Chemie Chemische Technologie Voedingsmiddelentechnologie

Onderwijs wordt gegeven in het schoolgebouw van Van Hall Larenstein en is zowel competentiegericht als persoonlijk. De LS&T studies zijn zo ingericht dat er veel mogelijkheden zijn om je eigen keuzes te maken. Van Hall Larenstein heeft verschillende lectoraten. Zij vormen een schakel tussen het onderwijs en het bedrijfsleven, overheid, instellingen en andere kennispartners, wat voor jou als student actuele en leerzame onderzoeksopdrachten oplevert. Het samenspel tussen lectoren, studenten en het bedrijfsleven zorgt vaak voor nieuwe, innovatieve ideeën. Want als student heb jij je nieuwsgierige blik gericht op de toekomst!

Welke applied science opleiding past bij jou?

Een hbo-opleiding, iets met bèta, iets technisch, iets voor jou? Met de PROEF! app begint je zoektocht naar een opleiding in applied science. Jij geeft aan welke opleidingen en beroepen je leuk vindt en je test welke opleidingen passen bij wat jij wil en kan. Is er een match? Hoe meer testjes je doet, hoe beter het advies bij je past.

Download de app!

prapp

Verhalen

Robbin Oosting

Chemische Technologie en Milieukunde
Robbin Oosting

"Ik zit in mijn laatste jaar van de studies Chemische Technologie en Milieukunde. Binnen van Hall Larenstein kreeg ik de mogelijkheid om binnen 5 jaar...

Lees meer

Erwin van der Meulen

Afgestudeerd Biotechnologie
Erwin van der Meulen

"Als veertienjarige jongen wist ik het al: ik wilde Biotechnologie studeren. Geen idee waarom precies, maar laten we het een roeping noemen. En het bl...

Lees meer

Bekijk alle verhalen

Laatste tweets

LS&T is een samenwerkingsverband van

Volg ons via: