Research & development

Research & Development is een groep van jonge, enthousiaste projectingenieurs. Zij zijn gespecialiseerd in voedingsmiddelentechnologie, procestechnologie, biotechnologie, microbiologie, watertechnologie, chemie en moleculaire biologie.

Binnen R&D voeren project ingenieurs onderzoeksprojecten uit in nauwe samenwerking met de lectoraten. Het huidige LSR&D (Life Sciences Research & Development) heeft de afgelopen jaren al veel ervaring opgedaan met de uitvoering van onderzoeksopdrachten voor het bedrijfsleven. Men beschikt er over projectingenieurs die samen met de docent-onderzoekers en de lectoren een compleet team kunnen vormen voor het uitvoeren van onderzoeksopdrachten. Daarbij vormen de projectingenieurs van LSR&D een pool van uitvoerende onderzoekmedewerkers die naar gelang de binnenkomende onderzoeksopdrachten ingezet kunnen worden ten behoeve van verschillende lectoraten.

Het huidige LSR&D heeft de focus en daarmee tevens de inrichting opgebouwd op basis van de strategische intenties van vóór 2014. Om in te spelen op de huidige koers van LS&T en aansluiting op de lectoraten zullen een aantal essentiële aanpassingen gedaan moeten worden. Zowel thematisch als qua expertise en competenties zal LSR&D verder uit moeten groeien. Ook zullen taakverdelingen nauw afgestemd moeten worden tussen LSR&D en de lectoraten. LSR&D wordt daartoe als een R&D-team opgenomen het Applied Research Centre.

Samen met docenten en studenten van LS&T Leeuwarden werken zij aan vraaggestuurd onderzoek vanuit het bedrijfsleven. Meer weten? Neem dan contact op via onderstaand formulier.

Verhalen

Robbin Oosting

Chemische Technologie en Milieukunde
Robbin Oosting

"Ik zit in mijn laatste jaar van de studies Chemische Technologie en Milieukunde. Binnen van Hall Larenstein kreeg ik de mogelijkheid om binnen 5 jaar...

Lees meer

Erwin van der Meulen

Afgestudeerd Biotechnologie
Erwin van der Meulen

"Als veertienjarige jongen wist ik het al: ik wilde Biotechnologie studeren. Geen idee waarom precies, maar laten we het een roeping noemen. En het bl...

Lees meer

Bekijk alle verhalen

Laatste tweets

LS&T is een samenwerkingsverband van

Volg ons via: