Van Hall Larenstein introduceert Living Lab bij staatsbezoek aan China

Gepubliceerd op 27 oktober 2015
Van Hall Larenstein introduceert Living Lab bij staatsbezoek aan China

Tijdens het staatsbezoek dat Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima op uitnodiging van president Xi Jinping brengen aan de Volksrepubliek China, sloot afgelopen weekend ook een delegatie van Van Hall Larenstein aan. Gezamenlijk brachten zij een bezoek aan de Sino-Dutch Dairy Development Centre (SDDDC) net buiten Peking en HVan Hall Larenstein introduceerde het Living Lab “Food, Health & Safety” aan de aanwezigen.

SDDDC Presentatie

Het SDDDC is in 2013 opgericht met als doel de ontwikkeling op het gebied van productiviteit, veiligheid en kwaliteit van de zuivelsector in China te verbeteren en is een samenwerking tussen Wageningen University (WUR), Friesland Campina en de China Agricultural University (CAU). Van Hall Larenstein heeft vanaf collegejaar 2015-2016 de Chinese Dr. Molly Chen, werkzaam voor de CAU, voor vier jaar aangesteld als lector Competitive Dairy Farming op de Dairy Campus in Leeuwarden.

Van Hall Larenstein introduceerde tijdens dit bezoek het Living Lab “Food, Health & Safety”. Het Living Lab is een triple helix initiatief dat wordt gedreven door het hoger onderwijs: het verbindt bedrijven en overheden met kennisinstituten en onderzoekscentra door middel van studenten, docenten en onderzoekers die hun expertise inzetten voor real-life uitdagingen (Ondernemers, Onderwijs en Overheid; de 3 O’s). Living Labs zijn gericht op het ondersteunen van ontwikkelingen in de industriële sectoren door:

  • Het verstrekken van talent en operationele kennis voor bedrijven in de sector
  • Het creëren van vruchtbare bruggen tussen onderwijs, onderzoek en de industrie
  • Het ondersteunen van onderwijs en onderzoeksprogramma’s om op het snijvlak van innovatie te blijven
  • Versterking van de internationale positionering en zichtbaarheid van de sector

“Food, Health & Safety” houdt zich bezig met gezonde en veilige voedingsproducten, om doelgroepen die verschillen in nutritionele behoeften te dienen. Voeding is een ketenproduct en duurzame verbeteringen binnen de keten zijn van groot belang. Samen met aanwezige bedrijven heeft Van Hall Larenstein verder vorm en inhoud gegeven aan dit Living Lab.

Delegatie Van Hall Larenstein

Vanuit Hogeschool VHL bestaat de delegatie uit Diane Keizer-Mastenbroek (College van Bestuur), Wendy Zuidema-Haans (directeur domein Food & Dairy en directeur Life Sciences & Technology), Han Zuidema (program manager Life Sciences & Technology) en Esther Nederhof (lector gezonde en duurzame voeding & welvaartsziekten).

Verhalen

Robbin Oosting

Chemische Technologie en Milieukunde
Robbin Oosting

"Ik zit in mijn laatste jaar van de studies Chemische Technologie en Milieukunde. Binnen van Hall Larenstein kreeg ik de mogelijkheid om binnen 5 jaar...

Lees meer

Erwin van der Meulen

Afgestudeerd Biotechnologie
Erwin van der Meulen

"Als veertienjarige jongen wist ik het al: ik wilde Biotechnologie studeren. Geen idee waarom precies, maar laten we het een roeping noemen. En het bl...

Lees meer

Bekijk alle verhalen

Laatste tweets

LS&T is een samenwerkingsverband van

Volg ons via: