Succesvol symposium sluit minor Forensic Taphonomy

Gepubliceerd op 29 juni 2018
Succesvol symposium sluit minor Forensic Taphonomy

Officieren van justitie, artsen, politiespeurders, wetenschappers en studenten forensisch onderzoek. Ze waren met veel en afgelopen woensdag 27 juni allemaal te vinden op het middagsymposium over forensische tafonomie (ontbindingsleer) in Den Ham. 

Het drukbezochte middagsymposium, dat werd georganiseerd door het docententeam Forensic Sciences, was het sluitstuk van de eerste editie van de succesvolle 30EC minor Forensic Taphonomy met studenten van meerdere hogescholen. Twee studenten kregen de gelegenheid hun onderzoeksresultaten te presenteren aan tientallen beroepsbeoefenaars uit de forensische opsporing en research.

Lezingen, een locatiebezoek en interactieve discussies creëerden letterlijke kenniscirculatie en aansluiting tussen werkveld en studenten, met alumni als verbindende schakel.

Portugal

Adjunct-directeur LS&T Betty Johanns besloot de middag met een onthulling. Binnen afzienbare tijd zal de opleiding in Portugal een tweede openluchtonderzoeksfaciliteit in gebruik nemen. Dat zal vergelijkend parallelonderzoek in diverse klimaten mogelijk maken. 

forensic_sciences_groep_kleding1

Verhalen

Robbin Oosting

Chemische Technologie en Milieukunde
Robbin Oosting

"Ik zit in mijn laatste jaar van de studies Chemische Technologie en Milieukunde. Binnen van Hall Larenstein kreeg ik de mogelijkheid om binnen 5 jaar...

Lees meer

Erwin van der Meulen

Afgestudeerd Biotechnologie
Erwin van der Meulen

"Als veertienjarige jongen wist ik het al: ik wilde Biotechnologie studeren. Geen idee waarom precies, maar laten we het een roeping noemen. En het bl...

Lees meer

Bekijk alle verhalen

Laatste tweets

LS&T is een samenwerkingsverband van

Volg ons via: