LS&T proost op accreditatie

Gepubliceerd op 9 november 2018
LS&T proost op accreditatie

Tijdens de teamdag van Life Sciences & Technology werd donderdag eerst door het hele team geproost op het feit dat alle voltijd bacheloropleidingen positief geaccrediteerd zijn: een prestatie van formaat door de betrokken teams en voor adjunct-directeur Betty Johanns reden om het glas te heffen. Eerder dit jaar was Voedingsmiddelentechnologie al aan de beurt en nu zijn ook de opleidingen Biologie & Medisch laboratoriumonderzoek, Biotechnologie, Chemie en Chemische Technologie positief beoordeeld door de accreditatiecommissie. 

Feedback

Volgens de accreditatiecommissie hebben de opleidingen hun zaken goed op orde. Wel vond men dat internationalisering nog meer de aandacht zou moeten en kunnen krijgen. De commissie vond het goed dat er bij sommige opleidingen en majors, zoals Biological Datascience, geëxperimenteerd wordt, maar drukt wel op het hart dat hier ook iets uit moet komen. ICT wordt erg goed ingezet en zorgt op sommige gebieden voor werkdrukverlaging, wat de commissie erg positief stemde. Ook de moderne appratuur waar opleidingen de beschikking over hebben maakte indruk. Meer en uitgebreide feedback in de vorm van een rapport zal later in het (college)jaar verschijnen en daar kan met trots naar uitgekeken worden.

Trots op resultaten

Na weken van voorbereiding, de nodige stress en soms werken tot in de late uurtjes overheerst een gevoel van trots boven opluchting. “We weten dat we goed onderwijs bieden, maar daar moet natuurlijk ook de accreditatiecommissie van overtuigd worden” vertelt Betty Johanns. “De teams hebben keihard gewerkt om op de best mogelijk manier de opleidingen te presenteren en dat is ze gelukt. Daar ben ik als adjunct-directeur uiteraard trots op en dat verdient een toost met bubbels!” 

toost_lst_accreditatie_2018_0434-web

Verhalen

Robbin Oosting

Chemische Technologie en Milieukunde
Robbin Oosting

"Ik zit in mijn laatste jaar van de studies Chemische Technologie en Milieukunde. Binnen van Hall Larenstein kreeg ik de mogelijkheid om binnen 5 jaar...

Lees meer

Erwin van der Meulen

Afgestudeerd Biotechnologie
Erwin van der Meulen

"Als veertienjarige jongen wist ik het al: ik wilde Biotechnologie studeren. Geen idee waarom precies, maar laten we het een roeping noemen. En het bl...

Lees meer

Bekijk alle verhalen

Laatste tweets

LS&T is een samenwerkingsverband van

Volg ons via: